Om oss

Om Gårda Johan

Vi på Gårda Johan brinner för högkvalitativ marksten och markprodukter – allt för att kunna skapa en trivsam och funktionell miljö utomhus. Välkommen att besöka vår utställning i Göteborg för att se våra produkter live!

Allt inom markprodukter

Med ett stort utbud och lager har Gårda Johan allt du behöver inom markprodukter. Marksten, natursten, plattor, murar, trappor och belysning för en trivsam utemiljö, offentlig som privat.

Vi kan det här med markprodukter. Efter många år i branschen kan vi med stolthet kalla oss experter. Vi på Gårda Johan har sedan 1995 inriktat och specialiserat oss på att sälja markprodukter till återförsäljare, entreprenörer och privatpersoner i hela Sverige. Vi använder oss bara av de bästa leverantörerna och kan hjälpa dig från idé till färdig stenläggning.

Du är välkommen att besöka vår utställning i Göteborg. Där finns utbudet av markprodukter presenterade för att du ska få en känsla hur slutresultat blir.

Från stenbrytning till företagspark

Ett företag som varit verksamt i mer än 100 år har en historia att berätta.

Företaget grundades 1892 av Johan Johansson. Han startade sin verksamhet i stadsdelen Gårda, därav namnet Gårda Johan. På den tiden var företagets verksamhet inom entreprenadarbeten, vilket omfattade allt från stenbrytning till vägbyggen. Företaget var ett av de mest dominerande under 50-talet, vilket bland annat har resulterat i att Gårda Johan fått en egen gata i Gårdaområdet, uppkallad efter sig.

1973 köptes företaget av nuvarande ägare Hans Andersson. Under 1980-talet började Gårda Johan bygga golfbanor, vilket resulterade i byggandet av en egen bana, S:t Jörgens GK.

1995 ändrade verksamheten inriktning och ett produktbolag bildades för att fokusera på att sälja markprodukter till återförsäljare och entreprenörer runt om i Sverige. Idag består Gårda Johan också av Gårda Johan Fastighet, Gårda Johan Sport, Lek & Landskap & Sankt Jörgen Park.