Om du funderar på att bygga en garageuppfart eller uppgradera din befintliga, kan det vara värt att överväga att använda marksten istället för asfalt.

Här är några skäl till varför marksten kan vara ett bättre alternativ:

  1. Hållbarhet: Marksten är extremt hållbar och kan hålla i många år utan att behöva bytas ut. Asfalt däremot kan spricka och nötas ner med tiden, vilket kräver dyra reparationer eller ombyggnad.
  2. Estetik: Marksten ger en vacker och stilren look till din uppfart och kan anpassas efter din personliga stil och preferenser. Det finns många olika färger, former och mönster att välja mellan som kan matcha husets utseende.
  3. Underhåll: Marksten kräver mindre underhåll än asfalt. Asfalt kan bli fläckig och missfärgad, särskilt om det utsätts för oljeläckage eller annan vätska. Detta kräver ofta högtryckstvättning eller specialrengöringsmedel för att återställa dess utseende. Marksten däremot kan enkelt rengöras med en vanlig trädgårdsslang.
  4. Dränering: Marksten är en permeabel yta som låter vatten att sippra igenom och absorberas av marken, vilket minskar risken för översvämning och erosion. Asfalt däremot är en tät yta som hindrar vatten från att tränga igenom och kan leda till översvämning i området.
  5. Miljövänligt: Marksten är ett mer miljövänligt alternativ än asfalt eftersom det inte behöver produceras på samma sätt som asfalt. Marksten är också återvinningsbart och kan användas om och om igen.

Så om du funderar på att bygga eller uppgradera din garageuppfart, överväg att använda marksten för dess hållbarhet, estetik, lägre underhåll, dränering och miljövänlighet.

Välkommen till vår utställning för att hitta markstenen som passar just din bostad.

Önskar du att det är blandade storlekar på markstenen på din uppfart? Då rekomenderar vi City Stormix som kommer lyfta din uppfart till nya höjder. Kontakta oss så hjälper vi dig. 

Till föregående sida